Horváth Gábor receptje
2020. szeptember 3.- 12 dkg céklalekvár csillagánizzsal
- 12 dkg krémes kecskesajt
- 8 dkg dióbél
- 1 db közepes cékla
Salsa
Hozzávalók:
- 3-4 szál petrezselyemzöld és snidling
- kevéske citrom leve
- só
- olívaolaj
- egy kevés a sült dióból
Tálaláshoz:
- dióolaj
- búzavirág
A megtisztított céklából 8 nagyon vékony szeletet vágunk, amelyeket pogácsaszaggatóval kerekre formázunk. Kevéske citromlével meglocsoljuk, és letakarva felhasználásig hűtőben tároljuk. A cékla leeső részeit apróra vágjuk és kevéske vízzel felöntve 20-30 percig főzzük. Szűrjük, majd
A salsához apróra vágjuk a zöldeket, egy kevés sült diót, a többi hozzávalóval ízesítjük, és a keverékből a letörölgetett céklaszeletekre kanalazunk. A szeletek széleit összecsippentjük, hogy egy háromágú csillagot kapjunk.
Tálaláskor a cékla jus-vel kezdjük a tányér díszítését, majd a többi alkotóelemet rendezzük el a tányéron, amit kevéske dióolajjal ízesítünk és búzavirággal díszítünk.
céklalekvár , kecskesajt , dióbél , cékla , petrezselyemzöldje , snidling , citrom leve , olívaolaj , dióolaj , búzavirág