Receptek

Citromos fogas kapros tésztával

Bicsár Attila receptje:

Citromos fogas kapros tésztával

A recept tulajdonképpen egy „Kárpáti fogas fantázia”.

HAL

HOZZÁVALÓK:
  • 4 szelet fogasfilé bőr nélkül
  • tisztított vaj (vagy olívaolaj)
ELKÉSZÍTÉSE:

A halfiléket sózzuk, kevés olajon megforgatjuk, épp csak annyira, hogy a fehérjéi elkezdjenek kicsapódni. Ezután 7-8 percre annyi meleg (70 °C -os) tisztított vajba tesszük, hogy ellepje. Tálaláskor kiemeljük a vajból, befedjük az alább leírt citromos morzsával. Sütőben 1-2 perc alatt rápirítunk (vagy grill alá tesszük 20 másodpercre).

TISZTÍTOTT VAJ

A vaj tisztításakor eltávolítjuk 16-18 százaléknyi víztartalmát, ezzel együtt a romlandó anyagokat: kis lángra feltesszük, s addig hevítjük, míg szét nem válik három részre. A tetejéről lemerjük a habot, majd óvatosan leöntjük a középső, tisztított részt, ügyelve arra, hogy az alul összegyűlt üledék ne kerüljön bele. (Ezt az üledéket egyébként hozzáadhatjuk barnított vajakhoz.)

! TIPP

A legjobb rántott húsok vagy jó minőségű sertészsírban, libazsírban, vagy tisztított vajban sülnek, serpenyőben - úgy, hogy a zsiradék nem lepi el teljesen a hússzeletet. (Tehát nem fritőzben.)

CITROMOS KENYÉRMORZSA

HOZZÁVALÓK:
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma reszelve
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 50 g vaj
  • morzsa friss kifliből vagy tósztkenyérből
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.