Receptek

Csillagánizsos meggyital pisztáciával

Csillagánizsos meggyital pisztáciával

Segal Viktor receptje (4 adag)

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg meggy kimagozva
  • 2 tk őrölt csillagánizsmag
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • 1 ek durvára aprított pisztácia
ELKÉSZÍTÉSE:

A meggyes frissítőhöz kisebb edénybe tesszük a csillagánizst, a cukrot, a vizet és a vaníliarúd kikapart magjait (a vaníliarudat is belefőzhetjük, ezt később el kell távolítani) – közepes lángon melegítjük, ha felforrt, félretesszük hűlni. A meggyet turmixgépbe tesszük, ráöntjük a fűszeres levet, pürésítjük. Tálaláskor pisztáciával szórjuk meg.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.