Receptek

Marcipánburgonya

Márk Szonja Fotó: Erdőháti Áron receptje

2025. december 17.

(kb. 25 dekához)

200 g blansírozott mandula

2 ek. méz

1 ek. citromlé

1 ek. víz

¼ tk. őrölt kardamom

½ tk. narancsvirágvíz

egy csepp mandula- kivonat


A hempergetéshez: cukrozatlan kakaópor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Tegyük aprítógépbe a mandulát, és daráljuk nagyon finomra. Adjuk hozzá a mézet, ekkor már látható lesz, hogy kezd összeállni masszává. Mehet bele a citromlé is. Ha túl sűrűnek találjuk, tegyünk hozzá egy evőkanál vizet is. A fűszereket is daráljuk bele. Gyúrjunk belőle masszát, és készítsünk teáskanálnyi golyókat belőle. Forgassuk meg őket a kakaóporban. Papírral bélelt fémdobozban remek gasztroajándék lesz belőle!


(A recept Márk Szonja Édes ajándékok című könyvéből származik, melyet a Boook Kiadó adott ki 2007-ben. A recept átvétele a kiadó jóváhagyásával történt).

gasztroajándék , marcipán

További receptek

Kapcsolódó cikkek