Márk Szonja Fotó: Erdőháti Áron receptje
2025. december 17.(kb. 25 dekához)
200 g blansírozott mandula
2 ek. méz
1 ek. citromlé
1 ek. víz
¼ tk. őrölt kardamom
½ tk. narancsvirágvíz
egy csepp mandula- kivonat
A hempergetéshez: cukrozatlan kakaópor
Tegyük aprítógépbe a mandulát, és daráljuk nagyon finomra. Adjuk hozzá a mézet, ekkor már látható lesz, hogy kezd összeállni masszává. Mehet bele a citromlé is. Ha túl sűrűnek találjuk, tegyünk hozzá egy evőkanál vizet is. A fűszereket is daráljuk bele. Gyúrjunk belőle masszát, és készítsünk teáskanálnyi golyókat belőle. Forgassuk meg őket a kakaóporban. Papírral bélelt fémdobozban remek gasztroajándék lesz belőle!
(A recept Márk Szonja Édes ajándékok című könyvéből származik, melyet a Boook Kiadó adott ki 2007-ben. A recept átvétele a kiadó jóváhagyásával történt).




