Müller Éva receptje
2020. július 20.- 80 dkg felezett szilva
- 50 g fahéjas barna cukor
- 20 g Koronás Porcukor
- 55 g tojássárgája
- 80 g tojásfehérje
- 45 g Koronás Kristálycukor
- 165 g reszelt répa
- 133 g mandulaliszt
- 5 g sütőpor
- 30 g liszt (BL55)
- 1 rúd vanília kikaparva
- 1 db citrom héja
- 1 db narancs héja
- 140 g durvára vágott dió
TOJÁSHAB HOZZÁVALÓK:
- 100 g tojásfehérje
- 2 x 100 g Koronás Kristálycukor
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy tálba tesszük. Megforgatjuk a fahéjas barna cukor felében, letakarjuk és 4-6 órán keresztül hűtőben pihentetjük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/20/2017080900672-770x_.jpg?token=25b98d12cb6c87745e450984922adf21)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/20/Szilvas-repas-pite_6-770x_.jpg?token=2d7dd89f7cc397a986f47dccb9a7caaa)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/20/Szilvas-repas-pite_4-770x_.jpg?token=17f3e64f98eb0b0a8e68a202134f879e)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/20/Szilvas-repas-pite_5-770x_.jpg?token=535dd844d86778a07eba050ad537c114)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/20/Szilvas-repas-pite_3-770x_.jpg?token=48b450400cfdcf1a555615ba9fb02d96)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/20/Szilvas-repas-pite_2-770x_.jpg?token=969dcc33f8633e8579c3ac5879cdd180)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/20/2017080900693-770x_.jpg?token=2f3fc849e06aa54750ac93c460c2ff4e)
A tojásfehérjét az egyik adag cukorral kemény habbá verjük, miközben a másik adag cukorból annyi vízzel, amennyi épp ellepi, cukorszirupot főzünk. A szirupot hólyagpróbáig sűrítjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett a felvert tojáshabhoz csorgatjuk. Kihűlésig magas fokozaton keverjük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/20/Szilvas-repas-pite2-770x_.jpg?token=d3614573c5a0a163dad861fec6d91dde)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/20/Szilvas-repas-pite_1-770x_.jpg?token=d22c508251012ed4de92b9910489c767)
Müller Éva kislány korában arról álmodozott, hogy vaníliaillatú sütigyára lesz. A Mechwart liget szélén mintha megvalósult volna az álom. Néhány éve még csak rendelésre dolgoztak, cukrászdáknak szállítottak, 2015-ben viszont megnyílt a Marangona, és hamarosan Buda egyik legkedveltebb cukrászdája lett.
répa , szilva , tojás , cukor , mandulaliszt , sütőpor , liszt , vanília , citrom héja , narancs héja , dió