Receptek

Szilvás-répás pite

Szilvás-répás pite

Müller Éva receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg felezett szilva
  • 50 g fahéjas barna cukor
  • 20 g Koronás Porcukor
  • 55 g tojássárgája
  • 80 g tojásfehérje
  • 45 g Koronás Kristálycukor
  • 165 g reszelt répa
  • 133 g mandulaliszt
  • 5 g sütőpor
  • 30 g liszt (BL55)
  • 1 rúd vanília kikaparva
  • 1 db citrom héja
  • 1 db narancs héja
  • 140 g durvára vágott dió

ELKÉSZÍTÉSE:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy tálba tesszük. Megforgatjuk a fahéjas barna cukor felében, letakarjuk és 4-6 órán keresztül hűtőben pihentetjük. Ezután a szárazanyagokat – liszt, mandulaliszt, sütőpor, durvára vágott dió fele, vanília, citrusok reszelt héja– keverőtálba tesszük.

A tojássárgáját a porcukorral, a tojásfehérjét pedig a kristálycukorral kihabosítjuk. A kihabosított tojásfehérjébe belekeverjük a porcukorral kihabosított tojássárgáját, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.

A tojáshabba beleforgatjuk a már előre lereszelt répát, végül apránként hozzáadjuk a szárazanyagot is. A kapott masszát kivajazott és lisztezett piteformába öntjük, majd középről a forma széle felé elkenjük. Óvatosan ráhelyezzük a felezett szilvát, hogy az egészet elfedje. Megszórjuk durvára vágott dióval, és fahéjas barna cukorral meghintjük. Előmelegített sütőben 175 ºC-on 30-40 perc alatt készre sütjük.

TOJÁSHAB 

HOZZÁVALÓK:

100 g tojásfehérje
100 g Koronás Kristálycukor
100 g Koronás Kristálycukor

ELKÉSZÍTÉSE:

A tojásfehérjét az egyik adag cukorral kemény habbá verjük, miközben a másik adag cukorból annyi vízzel, amennyi épp ellepi, cukorszirupot főzünk. A szirupot hólyagpróbáig sűrítjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett a felvert tojáshabhoz csorgatjuk. Kihűlésig magas fokozaton keverjük. Az elkészült habot nyomózsákból a piténk tetejére nyomjuk. 180 ºC-os sütőben 12 perc alatt készre sütjük. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább