Receptek

Kókusz, tápióka, maracujakrém

Kókusz, tápióka, maracujakrém

Laki Zsombor receptje

TÁPIÓKAKRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 400 ml kókusztej
  • 100 ml tejszín
  • 100 ml víz
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 4 cl Malibu rum
  • 125 g apró szemű
  • tápiókagyöngy
  • csipet só
ELKÉSZÍTÉSE:

A vizet felforraljuk, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tápiókagyöngyöt (1), majd lassú tűzön folyamatosan hozzáadagoljuk a tejet és a kókusztejet.

(1)(1)

Addig főzzük, amíg a szemek puhák és üvegesek nem lesznek (2). Ekkor tesszük hozzá a cukrot és a Malibut. Lehűtjük. Miután lehűlt, a maradék kókusztejjel fellazítjuk, poharakba töltjük és hűtőbe tesszük.

(2)(2)

PANNA COTTA

HOZZÁVALÓK:
  • 200 ml kókusztej
  • 150 ml tejszín
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 4 cl Malibu rum
  • 2 lap zselatin
  • csipet só
ELKÉSZÍTÉS:

A lapzselatint jeges vízbe áztatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, és addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik, majd hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatint. A tápióka tetejére öntjük körülbelül egy centiméter vastagon, és hűtőbe teszszük, hogy megdermedjen.

MARACUJAZSELÉ

HOZZÁVALÓK:
  • 100 ml víz
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 250 g passiógyümölcs-püré
  • 3 lap zselatin
ELKÉSZÍTÉSE:

A gyümölcszseléhez az előbbi elkészítési mód szerint összemelegítjük a hozzávalókat, majd hozzáadjuk a lapzselatint, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad (3).

(3)(3)

KARAMELLSZÓSZ

HOZZÁVALÓK:
  • 225 g Koronás Kristálycukor
  • 25 g glükóz
  • 50 ml víz
  • 125 g passiógyümölcs-püré
ELKÉSZÍTÉSE:

A vízből és a cukorból szirupot készítünk, majd addig forraljuk, amíg karamellizálódni kezd. Ezután a pürét lassú tűzön óvatosan hozzákeverjük, vigyázva az esetleges felcsapódó forró gőzre. A legjobb, ha a tápiókával együtt előző nap készítjük el, hogy legyen ideje jól lehűlni.

KÓKUSZMORZSA

HOZZÁVALÓK:
  • 50 g vaj
  • 50 g Koronás Porcukor
  • 50 g liszt
  • 50 g kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉSE:

A kókuszos morzsához a vajat a cukorral habosra keverjük. A kókuszreszeléket és a lisztet fokozatosan hozzáadagolva egy morzsalékos tésztát készítünk, majd 180 °C-on tíz perc alatt aranybarnára sütjük (4).

(4)(4)

KÓKUSZFAGYLALT

HOZZÁVALÓK:
  • 500 g kókuszpüré
  • 100 g glükózszirup
  • 10 ml citromlé
  • 40 g kókuszreszelék
  • 100 ml kókusztej
ELKÉSZÍTÉSE:

A fagylalthoz a hozzávalókat összekeverjük, majd botmixerrel egyneműsítjük. Fagylaltgépben elkészítjük.

MARACUJAHAB

HOZZÁVALÓK:
  • 250 ml passiógyümölcs-püré
  • 250 g tojássárgája (12-13 tojásból)
  • 4 db egész tojás
  • 150 g Koronás Kristálycukor
  • csipet só
ELKÉSZÍTÉSE:

Az alapanyagokat fém keverőtálban simára keverjük (5), majd vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett 82 °C-on felmelegítjük. Átszűrve szifonba töltjük. Kihűlés után 2 habpatront beleengedve, egy óra pihentetés után jól felrázva már használható is.

(5)(5)

ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

A pohárba töltött alkotóelemek tetejére szedünk egy kiskanál kókuszmorzsát, majd ráhelyezünk egy gombóc fagylaltot. Egy kevés karamellszószt teszünk a fagylalt tetejére (6), majd ráfújjuk a habot, a hab tetejére pedig friss passiógyümölcsöt kaparunk.

(6)(6)


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább