A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csoki, csoki, csoki

Nagy Attila receptje

2020. augusztus 3.

Ganach
Hozzávalók:

  • 200 g minőségi csokoládé (72%-os)
  • 200 g tejszín
  • 50 g cukorszirup
  • 1 db zselatinlap

Kávéfagylalt
Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 600 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 120 g cukor
  • 20 g kávébab

Csokoládémorzsa
Hozzávalók:

  • 25 g liszt
  • 25 g kakaópor
  • 50 g mandulaliszt
  • 50 g vaj
  • 50 g porcukor

Sós karamellhab
Hozzávalók:

  • 300 ml tejszín
  • 100 g cukor
  • 5 g só
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Ganach elkészítése:
Az összetördelt csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd az ugyancsak langyos, cukorszirupos tejszínnel összeöntjük, végül a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapot is beletesszük.

Formába öntjük és kihűtjük.

Kávéfagylalt elkészítése:
A tojássárgáját és a cukrot fehérre keverjük. A tej-tejszín-kávébab keveréket felforraljuk, majd – folyamatos keverés mellett – rászűrjük a tojásra lassan.

Gőz fölött addig keverjük, amíg eléri a 82 °C-ot, majd jégen azonnal lehűtjük, végül fagyasztóba tesszük.

Csokoládémorzsa elkészítése:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, alaposan összedolgozzuk, majd

180 °C-osra melegített sütőben 8 percig sütjük.

Sós karamellhab elkészítése:
A cukrot egy nyeles forralóban karamellizáljuk, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, majd beletesszük a sót, végül lehűtjük és habszifonba töltjük.

Tálalás:
A ganache-t tetszőleges formákra vágjuk, a fagylalttal, a morzsával és a habbal díszítjük.


csokoládé , mandulaliszt , tejszín , vaj , porcukor , liszt , zselatinlap , kávébab , tej , kakaópor , cukorszirup

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra