Receptek

Csoki, csoki, csoki

Csoki, csoki, csoki

Nagy Attila receptje

GANACH

HOZZÁVALÓK:
  • 200 g minőségi csokoládé (72%-os)
  • 200 g tejszín
  • 50 g cukorszirup
  • 1 db zselatinlap
ELKÉSZÍTÉSE:

Az összetördelt csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd az ugyancsak langyos, cukorszirupos tejszínnel összeöntjük,  végül a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapot is beletesszük. Formába öntjük és kihűtjük.

KÁVÉFAGYLALT

HOZZÁVALÓK:
  • 6 db tojás
  • 600 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 120 g cukor
  • 20 g kávébab
ELKÉSZÍTÉSE:

A tojássárgáját és a cukrot fehérre keverjük. A tej-tejszín-kávébab keveréket felforraljuk, majd – folyamatos keverés mellett – rászűrjük a tojásra lassan. Gőz fölött addig keverjük, amíg eléri a 82 °C-ot, majd jégen azonnal lehűtjük, végül fagyasztóba tesszük.

CSOKOLÁDÉMORZSA

HOZZÁVALÓK:
  • 25 g liszt
  • 25 g kakaópor
  • 50 g mandulaliszt
  • 50 g vaj
  • 50 g porcukor
ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókat keverőtálba tesszük, alaposan összedolgozzuk, majd 180 °C-osra melegített sütőben 8 percig sütjük.

SÓS KARAMELLHAB

HOZZÁVALÓK:
  • 300 ml tejszín
  • 100 g cukor
  • 5 g
ELKÉSZÍTÉSE:

A cukrot egy nyeles forralóban karamellizáljuk, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, majd beletesszük a sót, végül lehűtjük és habszifonba töltjük.

TÁLALÁS:

A ganache-t tetszőleges formákra vágjuk, a fagylalttal, a morzsával és a habbal díszítjük.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.