Receptek

Cukkinikrém

Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje

2020. július 26.
  • 50 dkg cukkini, kockára vágva
  • 2–4 gerezd fokhagyma (hámozva)
  • 1 ág kakukkfű
  • víz vagy leves
  • 2 ek olívaolaj
  • bazsalikomlevél
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A cukkiniból (az avokádóhoz és a padlizsánhoz hasonlóan) kiváló krém készíthető. Ebből is számos változat létezik.

A fokhagymát hideg vízben tesszük fel. Felforraljuk, a vizet elöntjük. Ezt még kétszer megismételjük tejjel. Ettől a fokhagymának lágy, diós lesz az íze.

Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Rövid idő elteltével hozzáadjuk a cukkinikockákat, és két kanál vizet töltünk alá.

Lefedve közepes lángon készítjük, időről időre megmozgatjuk, hogy ne kapjon színt. Így puhítjuk meg.

A fokhagymát mozsárban pürítjük kevés tejjel, majd hozzáadjuk az elkészült cukkinit. Nem kell teljesen simára keverni, maradhat kicsit darabos is akár. Belekeverünk kevés olívaolajat és vékony csíkra vágott bazsalikomlevelet. Sózzuk, borsozzuk.

TÁLALÁS:
Adhatunk hozzá olajbogyót, sült paprikát, sült, füstölt vagy marinált halat, kaviárt. Igen jó kísérőként grillezett húshoz, zöldséghez.

TIPP!
A krémet használhatjuk tölteléknek is, például sült paprikába. Vagy külön elkészített, kivájt cukkinibe (aminek a magházát eltávolítottuk). Kísérletezhetünk már fűszernövényekkel is.


cukkini , fokhagyma , kakukkfű , bazsalikomlevél , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra