Receptek

Édes maceszgombóc

Édes maceszgombóc

Wolf András receptje 4 fő részére

MACESZGOMBÓC

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g pászka
  • 6 db tojás
  • 120 g vaj
  • 50 g vaj a pirításhoz
  • 80 g cukor
  • 30 g gyömbér
  • 15 g mentalevél

ELKÉSZÍTÉSE:
A pászkát összetörjük, majd a felolvasztott vajjal, tojással, cukorral és a vágott mentával összegyúrjuk Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni A kész masszából egyforma gombócokat készítünk, és a gyömbéres sós vízben kifőzzük Forrástól számítva kb öt perc után levesszük a tűzhelyről, és 20 percig hagyjuk pihenni a főzőlében A gombócokat forró vajban enyhén megpirítjuk.

ÉDES MORZSA

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g pankómorzsa
  • 50 g vaj
  • 50 g nádcukor

ELKÉSZÍTÉSE:
A vajat habzásig melegítjük, majd belerakjuk a nádcukrot, a morzsát, és aranybarnára pirítjuk A kifőtt és megpirított gombócokat még melegen ebbe a morzsába hempergetjük.

KÁVÉKRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g tejszín
  • 2 adag presszókávé (Casino mocca)
  • 60 g nádcukor
  • 1 db vaníliarúd

ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínt félig felverjük A kávéban elkeverjük a cukrot, és belerakjuk a kikapart vaníliarudat, megvárjuk, míg kihűl A hideg kávét óvatosan elkeverjük a félig felvert tejszínnel.

ROPOGÓS

HOZZÁVALÓK:

  • 125 g kristálycukor
  • 55 g liszt
  • 65 g balzsamecet

ELKÉSZÍTÉSE:
Az alapanyagokat egy keverőtálban összekeverjük, majd kenőkés segítségével kikenjük egy szilikonlapra A kikent krémet 165 °C-os előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük Ha kihűlt, kis egyenlőtlen darabokra törjük

ALMAREDUKCIÓ

ELKÉSZÍTÉSE:
Jó minőségű almaecetet a felére redukálunk, és az elkészült szirupot felhasználjuk a tálalásnál.

PÁCOLT ALMA

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db zöld alma
  • 1 db citrom
  • 2 db csillagánizs
  • 50 g cukor

ELKÉSZÍTÉSE:
A citrom levét a cukorral és a csillagánizzsal felforraljuk, az egyenletesen kiszúrt almadarabokat a kihűlt lében levákuumozzuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk érlelődni.

TÁLALÁS
A kész összetevőket ízlésesen tálaljuk a bébibazsalikom-levelekkel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.