A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Édes maceszgombóc

Wolf András receptje

2018. szeptember 27.
MACESZGOMBÓC
HOZZÁVALÓK:
  • 200 g pászka
  • 6 db tojás
  • 120 g vaj
  • 50 g vaj a pirításhoz
  • 80 g cukor
  • 30 g gyömbér
  • 15 g mentalevél
ÉDES MORZSA
HOZZÁVALÓK:
  • 100 g pankó morzsa
  • 50 g vaj
  • 50 g nádcukor
KÁVÉKRÉM
HOZZÁVALÓK:
  • 100 g tejszín
  • 2 adag presszókávé (Casino mocca)
  • 60 g nádcukor
  • 1 db vaníliarúd
ROPOGÓS
HOZZÁVALÓK:
  • 125 g kristálycukor
  • 55 g liszt
  • 65 g balzsamecet
PÁCOLT ALMA
HOZZÁVALÓK:


  • 1 db zöld alma
  • 1 db citrom
  • 2 db csillagánizs
  • 50 g cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Maceszgombóc elkészítése:
A pászkát összetörjük, majd a felolvasztott vajjal, tojással, cukorral és a vágott mentával összegyúrjuk. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A kész masszából egyforma gombócokat készítünk, és a gyömbéres sós vízben kifőzzük. Forrástól számítva kb öt perc után levesszük a tűzhelyről, és 20 percig hagyjuk pihenni a főzőlében. A gombócokat forró vajban enyhén megpirítjuk.

Édes morzsa elkészítése:
A vajat habzásig melegítjük, majd belerakjuk a nádcukrot, a morzsát, és aranybarnára pirítjuk. A kifőtt és megpirított gombócokat még melegen ebbe a morzsába hempergetjük.

Kávékrém elkészítése:
A tejszínt félig felverjük. A kávéban elkeverjük a cukrot, és belerakjuk a kikapart vaníliarudat, megvárjuk, míg kihűl. A hideg kávét óvatosan elkeverjük a félig felvert tejszínnel.

Ropogós elkészítése:
Az alapanyagokat egy keverőtálban összekeverjük, majd kenőkés segítségével kikenjük egy szilikonlapra. A kikent krémet 165 °C-os előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük. Ha kihűlt, kis egyenlőtlen darabokra törjük.

Almaredukció elkészítése:
Jó minőségű almaecetet a felére redukálunk, és az elkészült szirupot felhasználjuk a tálalásnál.

Pácolt alma elkészítése:
A citrom levét a cukorral és a csillagánizzsal felforraljuk, az egyenletesen kiszúrt almadarabokat a kihűlt lében levákuumozzuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk érlelődni.

Tálalás:
A kész összetevőket ízlésesen tálaljuk a bébibazsalikom-levelekkel.


balzsamecet , csillagánizs , pankómorzsa , mentalevél , pászka , alma , citrom , tejszín , presszókávé , vaníliarúd , tojás , vaj , gyömbér

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra