Receptek

Édesburgonya-krémleves rántott királyrákkal

Édesburgonya-krémleves rántott királyrákkal

Tivadar György receptje (4 fő részére)

HOZZÁVALÓK:

  • 2 kg édesburgonya
  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 4 db királyrákfarok (16/20os méretű)
  • 10 dkg panko morzsa
  • 10 dkg liszt
  • 5 dl olaj
  • 1 db tojás
  • 2 db babérlevél
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
180 °Cra előmelegített sütőben az édesburgonyákat 1 óra alatt megsütjük, majd meghámozzuk. Közben olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet és az édesburgonyát, egy liter vizet (ha van, akkor zöldségalaplevet) és a tejszínt, felforraljuk, és turmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük. A rákfarkakat panírozás után nem túl forró olajban kisütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.