Receptek

Egészben sült fürj édesköménypürével

Egészben sült fürj édesköménypürével

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db egész fürj
  • 1 dkg kakukkfű
  • 2 db édeskömény
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 cs petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dkg snidling
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 ek almaecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
Az édesköménypüréhez a szeletelt vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt édesköményt és felöntjük a tejszínnel. Amikor megpuhult, leszűrjük, hozzáadjuk a petrezselymet, és turmixoljuk.Az uborkát megpucoljuk, feldaraboljuk, és klasszikus uborkasalátát készítünk belőle.

A fürjeket sózzuk, borsózzuk, majd forró serpenyőben egyenletesen körbesütjük őket. Melléjük tesszük a vajat
és a kakukkfüvet, és 2-3 percig locsolgatjuk a habzó, forró vajjal.

A serpenyőből kivéve sütőrácsra tesszük a fürjeket, majd 180 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amíg pihentetjük, addig a már darabolt és leforrázott édesköménycikkeket serpenyőben meggrillezzük. Ezután éles késsel szétdaraboljuk a fürjeket, és tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.