Receptek

Görög joghurtos panna cotta ázsiai gyümölcssalátával

Görög joghurtos panna cotta ázsiai gyümölcssalátával

Andrási Beáta receptje

GÖRÖG JOGHURTOS PANNA COTTA

HOZZÁVALÓK:

  • 5 db lapzselatin
  • 480 g tejszín (35%-os)
  • 200 g Koronás Kristálycukor
  • 800 g görög joghurt

ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. A tejszínt a cukorral felforraljuk, még forrón belekeverjük a zselatint (1), átszűrjük, és hozzákeverjük a görög joghurthoz (2). Fóliával kibélelünk egy magas falú edényt, és beleöntjük a panna cottát. Lefóliázzuk a tetejét, hűtőbe tesszük (kb. 4 órára), amíg megdermed. Az edény mérete: 22×28 cm.

TÖRÖKMÉZ

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g Koronás Kristálycukor
  • 120 g méz
  • 12 g szódabikarbóna
  • 1 db vaníliarúd

ELKÉSZÍTÉSE:
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy magas peremű hőálló edényt. A cukrot, a mézet és a kikapart vaníliarúd belsejét feltesszük karamellizálni (3) egy magas falú lábasban. Amikor a karamell színe világos arany, akkor hozzáadjuk a szódabikarbónát. Gyorsan keverjük el benne, és vigyázzunk, mert a karamell felhabzik (4). Beleöntjük az edénybe, hűvös, páramentes helyre tesszük kihűlni. Kihűlés után tetszés szerint törhetjük.


Ázsiai gyümölcssaláta

REDUKCIÓ

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g víz
  • 80 g méz
  • 2 db kafír lime levél
  • 1 db citromnád
  • 12 g friss gyömbér
  • 5 db thai bazsalikom
  • 100 g ananászlé
  • 10 g yuzulé
  • 1 db lime leve
  • 10 g Malibu
  • ananász, narancs, kivi, gránátalma

ELKÉSZÍTÉSE:
Az alapanyagokat a gyümölcsök, a gyümölcslevek és a Malibu kivételével összeforraljuk, átszűrjük és lehűtjük. Amikor kihűlt, összekeverjük az ananászlével, a yuzulével, a lime levével és a Malibuval. A gyümölcsöket apróra felkockázzuk.

NARANCSTUILE

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g narancslé
  • 40 g liszt/mandulaliszt
  • 120 g Koronás Porcukor
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 120 g olvasztott vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
Egy tálban mindent összekeverünk, és szilikonos sütőpapírral kibélelt lemezre/tepsire 7 cm-s átmérőjű köröket kenünk ki (5). 160 °C-on 7-8 percig sütjük (6). Amikor kihűlt, egy kés segítségével le tudjuk szedni a sütőpapírról.

TÁPIÓKA

HOZZÁVALÓK:

  • 50 g tápióka
  • 10 g Koronás Kristálycukor
  • 2 l víz
  • 120 g ázsiai gyümölcssaláta leve

ELKÉSZÍTÉSE:
A vizet a cukorral felforraljuk, beleöntjük a tápiókát, és folyamatos keverés mellett megfőzzük. Akkor jó, amikor a tápióka áttetsző lesz, csak a közepén marad egy kis fehér pötty. Leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. Hozzákeverjük a gyümölcslét, és elrakjuk a hűtőbe, amíg a gyöngyök megszívják magukat a gyümölcslével.
ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
A felkockázott gyümölcsöket összekeverjük az ázsiai gyümölcslével (7), és az üvegtálka aljára rakunk belőle. A panna cottát egy kerek kiszúróval kiszúrjuk. A kisütött tuile-t belehelyezzük a tálka közepére, és rátesszük a kiszúrt panna cottát, óvatosan, hogy a tuile el ne törjön. A panna cotta tetejét mentalevéllel, törökmézzel, tápiókagyöngyökkel (8) és 3 szem gránátalmával díszítjük (9).

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább