Receptek

Epres mille-feuille

Epres mille-feuille

Feke Zoltán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 1 kg friss eper
  • 1 csomag réteslap
  • 2 db vaníliarúd
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 szál bazsalikom
  • 500 ml tejszín
  • 5 csomag vaníliás cukor
HABCSÓK KÉSZÍTÉSE:

A tojásfehérjét 15 dkg porcukorral vízgőz felett habbá verjük, majd a sütőben 130 C°-on kiszárítjuk.

COULIS KÉSZÍTÉSE:

Az eper felét a cukorral és a bazsalikommal együtt felforraljuk lekvár sűrűségűre, majd belekaparjuk a végén az 1 db vaníliarúd belsejét, s amikor kihűlt, akkor botmixer segítségével coulis-t (gyümölcsszószt) készítünk belőle, és tálalásig félrerakjuk.

RÉTES KÉSZÍTÉSE:

A réteslapokat szétterítjük, majd kb. 8-10 cm átmérőjű, kör alakú formával kiszúrjuk, de előtte megszórjuk porcukorral. Ezek után a kész, porcukrozott korongokat szintén kb. 130 C°-os sütőben megsütjük, megvárva, míg a porcukor ráolvad a réteskorongokra.

TÖLTELÉK KÉSZÍTÉSE:

A tejszínt a vaníliás cukorral és a másik vaníliarúd belsejével kemény habbá verjük, ez lesz a töltelék a réteslapok között.

A SÜTEMÉNY ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

Miután a réteslap kész és kihűlt, a felvert vaníliás tejszínbe keverjük a maradék 0,5 kg epret és beletörjük a vaníliás habcsókot. A tésztakorongokat egymásra rétegezzük, tészta, vaníliás tejszín, eper. Végül tálalásnál melléöntjük a már kihűlt bazsalikomos, epres coulis-t.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.