Receptek

Erdeigomba-krémleves konfitált császárhússal

Erdeigomba-krémleves konfitált császárhússal

Patai Lajos receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg erdei gomba vegyesen
  • 2 dkg savanyított gyöngyhagyma
  • 1 kg malaccsászárhús
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg fokhagyma
  • 1 dkg újhagyma
  • 1 kg kacsazsír
  • 10 dkg vaj
  • 3 l  zöldségalaplé
  • kakukkfű, só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A megtisztított gombákat felszeleteljük (a rókagombát tépjük), majd vöröshagymával és újhagymával megpirítjuk, és a forró zöldségalaplével, vajjal és fűszerekkel együtt leturmixoljuk. Ha kell, ízesítjük. A besózott malaccsászárt kacsazsírba helyezzük, úgy, hogy az ellepje. Félbevágott fokhagymát és kakukkfüvet teszünk mellé, és kis lángon addig konfitáljuk, amíg omlóssá nem válik a hús.

TÁLALÁS:
Mélytányérba helyezzük a húst, levest merünk rá, gyöngyhagymát adunk hozzá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább