A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fácánleves kézi csigatésztával

Forster Zoltán receptje

2020. szeptember 24.
  • 1 db konyhakész fácán
  • 500 g húsos vadcsont
  • 250 g csirkeszárny
  • 500 g szarvaslapocka
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • babérlevél, kakukkfű, só
  • 2 kk paradicsompüré
  • 1/4 db zeller
  • száraz vörösbor
  • 100 g darált csirkemell
  • 3 db tojásfehérje

A TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 150 g finomliszt
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
Az egész fácánt, a csirkeszárnyakat, a szarvaslapockát, a húsos vadcsontot sütőben 200 °C-on 20 percig sütjük.


A vöröshagymát, fokhagymát, kevés sárgarépát, fehérrépát, zellert paradicsompürével lepirítjuk. Hozzáadjuk a lesütött csontot és húsokat, majd jeges vízzel felengedjük. Sóval, babérlevéllel, kakukkfűvel, száraz vörösborral ízesítjük.

Gyöngyözve főzzük 12 órát, majd pihentetjük egy órát, és sűrű szitán átszűrjük.


Darált csirkemellet és félig felvert tojásfehérjét összekeverünk, és a langyos leveshez adjuk. Lassan forrpontig melegítjük, és 15 percet „főzzük”. Vizezett, vegyszermentes konyharuhán átszűrjük.

A TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
Lisztből, tojással, víz nélkül gyúrt tésztát készítünk, majd vékonyra nyújtjuk. 1×1 centiméteres kockára vágjuk, és átlósan a tésztaformára nyomva „csigatésztákat” készítünk. A levest ezzel a tésztával, forrázott sárgarépa- és cukkinigyöngyökkel, biocsírával tálaljuk.


fácán , vadcsont , csirkeszárny , szarvaslapocka , sárgarépa , fehérrépa , vöröshagyma , fokhagyma , babérlevél , kakukkfű , zeller , száraz vörösbor , paradicsompüré , csirkemell , tojás , liszt