Gyurik Gábor receptje
2018. november 26.- 2 kg fogasfilé
- 60 dkg édeskömény
- 1 dl olívaolaj
- 5 dkg dió
- 6 dl halalaplé
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- só
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A halat sózzuk, kevés olíván mindkét oldalán sütjük kb. 3-4 percig. A mártáshoz az alaplevet felére visszaredukáljuk. A diót megpirítjuk, majd a tejszínnel turmixgépben pürésítjük. Átszűrjük, majd az alapléhez adjuk. Sóval ízesítjük, szifonba töltjük. Az édesköményt félbevágjuk, leveleire szedjük, külső részét megtisztítjuk, majd forrásban lévő sós vízben hőkezeljük.


fogas , fogasfilé , édeskömény , olívaolaj , dió , halalaplé , tejszín