Receptek

Fonott kalács

Fonott kalács

Nábelek Zsófia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 250 g tej
  • 350 g liszt
  • 12 g élesztő
  • 3 ek cukor
  • 1 db tojás
  • 1 kk só
  • 30 g olvasztott vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. A lisztet, a sót, a cukrot, a vajat és a maradék tejet összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet. A tésztát teljesen simára dagasztjuk, amíg leválik az edény faláról. Lisztes tálban letakarva 1 órát kelesztjük. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, kétcentis rudakat sodrunk belőle. A négy rudat az egyik végüknél összecsípjük, majd fonni kezdjük bal oldalról: az egyik rudat bújtatjuk jobbra lent, fent, majd újra lent. Mikor a végére értünk, újra megfogjuk a bal szélső rudat, és így haladunk végig, amíg a tészta tart. A kalácsot egy felvert tojással lekenjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.