A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Füge sült sonkával és répával

Sárközi Ákos receptje

2020. október 12.
  • 4 db füge
  • 3 szál sárgarépa
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg mascarpone
  • 5 vékony szelet serrano sonka

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A vékonyra leszeletelt sonkát két szilikonlap között sütőben ropogósra sütjük 170 °C-on, majd hagyjuk kihűlni.

A fügéket méretre szeleteljük, és balzsamecetben megforgatjuk. Rózsaborssal és füstölt sóval fűszerezzük.

A sárgarépát megtisztítjuk, majd felszeleteljük és puhára pároljuk. Melegen turmixoljuk, és hideg vajjal, mascarponéval krémesítjük.

TÁLALÁS:
A ropogós sonkát a krémes sárgarépapürére helyezzük, majd rátesszük a pácolt fügét, és illatos olívaolajat locsolunk rá.

Friss, roppanós zöldséggel vagy csírával tálaljuk.


füge , sárgarépa , vaj , mascarpone , serrano sonka

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra