Receptek

Zöld curry csirkével

Fotó: Tourism Authority of Thailand - Parázs Thai Étterem receptje

2021. június 14.
  • 2 ek olaj
  • 2 ek zöld currypaszta
  • 80 dkg csirkemell vagy combfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zöld és piros csili
  • 300 g zöldség ízlés szerint (bébipadlizsán, sárgarépa, bébispenót)
  • 20 dkg bambuszrügy
  • 1 szál thai citromfű apróra vágva
  • 2 cm gyömbér apróra vágva
  • 4 dl kókusztej
  • 8 kaffir lime levele apróra vágva
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • 1 marék korianderlevél
  • 1 ek nádcukor
  • 1 lime leve
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Olajon üvegesre sütjük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a csirkemellet és a csilit. Keverjük currypasztával, kis ideig pirítjuk, majd jöhet a citromfű, gyömbér, kaffir lime levele, felöntjük kókusztejjel, és 10 percig főzzük. 

Vigyázzunk, a kókusztejet nem szabad forralni, csak gyöngyöztetni!


A zöldségeket wokban magas lángon megpirítjuk, hogy roppanósak maradjanak, hozzáadjuk a curryhez, halszósszal, lime levével, cukorral ízesítjük, friss korianderrel megszórjuk és rizzsel tálaljuk.

Fotó: Tourism Authority of Thailand

olaj , zöld currypaszta , csirkemell , fokhagyma , csili , bébipadlizsán , sárgarépa , spenót , bambuszrügy , thai citromfű , gyömbér , kókusztej , kaffir lime , szójaszósz , halszósz , korianderlevél , lime , nádcukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra