Fűszeres Eszter receptje
2012. február 16.- 2 db csirkemell vékony csíkokra vágva, fokhagymás pácban egy éjszakát pácolva
- 2 db cukkini, zöldséghámozóval hosszú, vékony csíkokra metélve
- olajbogyó
- méz
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A CSIRKENYÁRS ELKÉSZÍTÉSE:
Egy csirkemellcsíkot megkenünk mézzel, majd ráteszünk egy cukkiniszeletet. Hullám formában felszúrjuk egy bambusznyársra. Utána egy olajbogyó következik, majd megint hús cukkinivel. Serpenyőben alacsony lángon megsütjük. Gyakran kell forgatni a méz miatt, nehogy odaégjen! Köretként sült céklát adhatunk hozzá petrezselymes, fokhagymás gerslivel.
Egy csirkemellcsíkot megkenünk mézzel, majd ráteszünk egy cukkiniszeletet. Hullám formában felszúrjuk egy bambusznyársra. Utána egy olajbogyó következik, majd megint hús cukkinivel. Serpenyőben alacsony lángon megsütjük. Gyakran kell forgatni a méz miatt, nehogy odaégjen! Köretként sült céklát adhatunk hozzá petrezselymes, fokhagymás gerslivel.
Mindkét növény mostohagyermeke a magyar konyhának, pedig a cékla nem csak savanyúságként, a gersli pedig nem csak sóletként készíthető el.
A hántolt árpa jobb ízű, mint a barna rizs, és minden benne van, ami a rizst egészségessé teszi, mégis ritkán tálaljuk köretként. A gerslit forró vízben megfőzzük (kb. 30 perc alatt fő meg, mint a barna rizs), majd leszűrjük. Olívaolajon megfuttatott fokhagymára és petrezselyemre szórjuk, majd összekeverjük. A céklát vékony hasábokra vágva, pici olívaolajon, enyhén megsózva kell megsütni – a legjobb megoldás, ha már unjuk a sült krumplit.
