Gyurik Gábor receptje
2018. március 28.- 1,4 kg báránycomb
- 5-6 db édesköménygumó
- 80 dkg paradicsom (hámozott, konzerv)
- 1 fej fokhagyma
- 3 fej vöröshagyma
- 2-3 ág rozmaring
- 1 mk ánizs megpirítva, zúzva
- 15 dkg pecorino sajt
- 1/2 dl olívaolaj
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A báránycombot sózzuk, borsozzuk, majd a hagymákkal, rozmaringgal 180 °C-os, előmelegített sütőben, letakarva kb. 2-2,5 óra alatt puhára sütjük. Ezalatt az édesköményt félbevágjuk, a külső nagyobb „leveleit” blansírozzuk.
Ha a báránycomb megpuhult, kivesszük a tepsiből, és a megmaradt pecsenyelére ráöntjük a paradicsomkonzervet. 15-20 percig főzzük, összeturmixoljuk, leszűrjük. A bárányhúst és a sajtot kb. 3×3 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük, adunk hozzá 4-5 ek mártást, majd a blansírozott édesköményekbe töltjük.
200 °C-os sütőben pár perc alatt készre sütjük. A megmaradt mártással tálaljuk.

ánizs , rozmaring , paradicsom , édeskömény , bárány