Receptek

Pirosra sült pontyfilé tormás céklával

Kalla Kálmán receptje

2020. július 22.
  • 800 g nyurgapontyfilé, 8 szeletben
  • 3 ek liszt
  • 1 mokkáskanál pirospaprika

  • 1/4 csésze olaj a sütéshez
  • 4 db kb. 100 g-os cékla
  • balzsamecetkrém
  • 4 cl olívaolaj
  • 1 szál torma

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A megmosott céklát megsózzuk, egyenként fóliába csomagoljuk, és sütőben puhára sütjük. A sült céklákat megtisztítjuk, és 4 mm-es szeletekre vágjuk.

A beirdalt (szálkátlanított) pontyfilét sózzuk, és paprikás lisztbe forgatjuk. Teflonserpenyőben forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.

Meleg tányéron elrendezzük a céklaszeleteket, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel és olívaolajjal. A pirosra sült pontyszeleteket mellé tálaljuk. Friss tormát reszelünk a tetejükre.


cékla , torma , nyurgapontyfilé , liszt , pirospaprika , olaj , balzsamecetkrém , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra