A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Füstölt kecsegefilé-tekercs halas rizssalátával töltve, medvehagyma-majonézzel

Nyíri Szása receptje

2020. szeptember 24.
  • 24 dkg füstölt kecsegefilé
  • 1 dl majonéz
  • 1 db citrom
  • 8 dkg jázminrizs
  • 5 dkg sós uborka (savanyított)
  • 1 poharas snidling (2 dkg)
  • 2 dkg medvehagyma
  • orosz mustár
  • só, bors, porcukor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Amilyen kacifántosan hangzik, annyira egyszerű. A füstölt kecsege mint a legszelídebb sonka tekercselődik, benne a rizs akár a legfinomabb rizottó könnyedén roppan, a kapribogyó gondoskodik a savas hatásról, a medvehagyma-majonéz szelídített erdei fokhagymára hajaz.


ELKÉSZÍTÉSE:
A filéről távolítsuk el a bőrét, az uszonyokat, ha rajta vannak és a zsíros részeket, majd vágjunk egyforma vékony szeleteket. A halszeleteket helyezzük el úgy, hogy szélei egy centiméteres átfedéssel legyenek. Mikor elhelyeztük a szeleteket, késsel igyekezzünk egybefüggő téglalapot formázni.

Az így formázott halszeleteket takarjuk le, hogy ki ne száradjanak, és tegyük hűtőbe.


A leeső haldarabokat vágjuk apróra és tegyük félre. Bő vízben főzzük meg a jázminrizst, és hűtsük le.

Készítsünk házi majonézt, vagy a kaphatók közül a legsemlegesebb ízűt válasszuk. A már kihűtött rizsünkhöz keverjük hozzá a következőket: finomra vágott snidling, orosz mustár, kimagozott és apró kockára vágott sós uborka, citromlé, majonéz és az apróra vágott füstölt hal. Miután elkevertük, helyezzük a halszeletekre úgy, hogy feltekerhessük, mint a rétest. Egy kevés félretett majonézt medvehagymával, sóval, borssal, porcukorral ízesítve turmixoljunk mártássá, és tálaláskor kínáljuk a haltekercs mellé.


kecsegefilé , majonéz , citrom , jázminrizs , medvehagyma , uborka , snidling , porcukor , orosz mustár