Müncz Gábor receptje
2018. szeptember 17.HOZZÁVALÓK:
- 90 dkg szűzpecsenye
 - 20 dkg marhanyelv
 - 1,5 dl laj
 - 30 dkg zöldborsó
 - 10 dkg vaj
 - 2 dl tejszín
 - 5 dkg zöldborsó héja
 - 40 dkg csiperkegomba
 - só, kakukkfű
 - 1 db tojás
 
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg borjúszűz
 - 4 dkg magos dijoni mustár
 - só, bors
 - 1,5 dl olaj
 - 40 dkg gomba
 - 50 dkg kelkáposzta
 - 30 dkg vajastészta
 - 1 dl vörösbor
 - 10 dkg vaj
 - 5 adag barnamártás
 
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 kg burgonya
 - 3 dkg petrezselyemzöld
 - 50 dkg trappista sajt
 - 80 dkg paradicsom
 - 40 dkg leveles paraj
 - fokhagyma
 - 50 dkg kelkáposzta
 - 30 dkg jázminrizs
 - 30 dkg sárgarépa
 - 20 dkg kaliforniai paprika
 - 10 dkg lime
 - 5 dkg vadrizs
 - 30 dkg póréhagyma
 - 3 dkg zöldborsócsíra
 - zöld olaj
 
A szűzpecsenyét hosszában bevágjuk, kiterítjük. A zöldborsóból tejszínnel, vajjal krémet készítünk. A szüzet megtöltjük fűszeres húspráddal, a borsókrém felével és füstölt marhanyelvvel, feltekerjük, majd 67 °C-on 40 percig sous vide-oljuk, lehűtjük, majd forró zsiradékban körbesütjük. A borsó héját leforrázzuk. A barna csiperkét sós-kakukkfüves vajban megsütjük. Tálaláskor a krémre helyezzük a borsóhéjat és a pirított gombát, rátesszük a vastag szeletekre vágott töltött szüzet.
Wellington-borjújava elkészítése:
A borjúszüzet bekenjük dijoni mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd forró zsiradékban megsütjük. Beburkoljuk párolt gombával, forrázott zöld kelkáposztával és vajastésztával, majd 180 °C-on 25 percig sütjük. Szeletekre vágjuk, vörösborral és vajjal beforralt barnamártással tálaljuk.
Töltött zöldségek és mogyoróburgonya elkészítése:
Karalábévájóval a burgonyából golyócskákat szúrunk ki, bő olajban pirosra sütjük, majd a petrezselyemmel együtt a reszelt trappista sajtból készült kosárkába rakjuk. A paradicsomokat megtöltjük fokhagymás, reszelt sajtos parajjal, majd sütőben 5 perc alatt készre sütjük. A leforrázott kelkáposztát megtöltjük vadrizzsel, apróra vágott zöldségekkel kevert jázminrizzsel, leforrázott póréhagymával és batyut kötünk belőle. A tányért csírákkal, zöld olajjal díszítjük.
paraj , kelkáposzta , borjúszűz , csiperkegomba , zöldborsó , marhanyelv , szűzpecsenye
                    
                
        



