Receptek

Panna cotta fehér csokoládéval, mentás mézzel

Panna cotta fehér csokoládéval, mentás mézzel

Kalla Kálmán receptje 8 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 7,5 dl tejszín (30%-os)
  • 40 g méz
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 200 g fehér csokoládé
  • 4 lap zselatin
  • 300 g méz
  • 2 csokor mentalevél

ELKÉSZÍTÉSE:

A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A többi hozzávalót habüstbe tesszük és vízgőzön fölmelegítjük 50 °C-ra, közben a kicsavart zselatinlapokat is belekeverjük. Hagyjuk 15 percet pihenni, finom szűrőn leszűrjük, kis fém pudingformákba töltjük, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

A mentaleveleket összevágjuk, és egy edénybe tesszük, ráöntjük a melegített mézet. Botmixerrel pürésítjük. Amikor már szép zöld a méz, átöntjük egy kisebb tálba, és pár órára félretesszük. A tetején összegyűlt fehéres, habos réteget kanállal eltávolítjuk: alatta szép zöld színű, mentaízű mézet kapunk.

A pudingformákat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, majd a tányérokra borítjuk. Friss gyümölcsökkel körberakjuk. Meglocsoljuk a mentás mézzel, és mentalevelekkel díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.