Kalla Kálmán receptje
2020. július 24.- 7,5 dl tejszín (30%-os)
- 40 g méz
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g fehér csokoládé
- 4 lap zselatin
- 300 g méz
- 2 csokor mentalevél
ADAG: 8 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A többi hozzávalót habüstbe tesszük és vízgőzön fölmelegítjük 50 °C-ra, közben a kicsavart zselatinlapokat is belekeverjük.
Hagyjuk 15 percet pihenni, finom szűrőn leszűrjük, kis fém pudingformákba töltjük, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A mentaleveleket összevágjuk, és egy edénybe tesszük, ráöntjük a melegített mézet. Botmixerrel pürésítjük. Amikor már szép zöld a méz, átöntjük egy kisebb tálba, és pár órára félretesszük.
A tetején összegyűlt fehéres, habos réteget kanállal eltávolítjuk: alatta szép zöld színű, mentaízű mézet kapunk. A pudingformákat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, majd a tányérokra borítjuk.
Friss gyümölcsökkel körberakjuk. Meglocsoljuk a mentás mézzel, és mentalevelekkel díszítjük.

citrom , menta , fehér csokoládé , narancs , méz , tejszín , zselatin