Receptek

Hajdinakása hideg tejjel

Hajdinakása hideg tejjel

Molnár László receptje

(4 fő részére)

HOZZÁVALÓK:
  • 2 bögre hajdinakása 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 20 dkg füstölt szalonna 
  • 4 dl tej 
  • só 
ELKÉSZÍTÉSE:

A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük a zsírját.Kivesszük a szalonnát, és a zsírban aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a hajdinát, megsózzuk, visszatesszük bele a szalonnát, majd felöntjük két bögre vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg a kása fel nem szívja az összes vizet. A kész kását mélytányérba szedjük, és köré öntjük a hideg tejet.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.