Kalla Kálmán receptje
2020. július 21.- 60 dkg szűzpecsenye (négyfelé vágva, kissé megklopfolva és kerekre formázva)
- 2 ek olívaolaj
- 20 g vaj
- 20 dkg kék sajt (gorgonzola)
- 4 dl tejszín
- só
- 40 dkg méteres zöldbab
- 1 cső főtt kukorica
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A szűzpecsenyeszeleteket sózzuk, majd olajba forgatjuk.
Fóliával lefedve pár órát pihentetjük.
A babot megmossuk, és levágjuk a végeit. Egészben, darabolás nélkül főzzük 6-7 percig egy nagy lábos forrásban lévő sós vízben, majd leszűrjük és forrón tálaljuk.
Felforrósítunk egy serpenyőt, és megsütjük az olajos szűzpecsenyeszeleteket. Sütés közben rádobjuk a vajat. Süthetjük angolosra-félangolosra, ki hogyan szereti. A szeleteket kivesszük a serpenyőből, és egy tálra tesszük.
A kék sajtot a serpenyőbe dobjuk és villával szétnyomkodjuk. Ráöntjük a tejszínt, és kevergetve mártássá főzzük, majd a mártásba tesszük a hússzeleteket.
Ízesíteni nem szabad, mert a gorgonzola tökéletesen elég ízesítő.
Egy tányéron körben elhelyezzük a forró babot, középre mártást teszünk, tetejére a szüzet, és mellé tálaljuk a forró kukoricát.

szűzpecsenye , zöldbab , kék sajt , olívaolaj , vaj , tejszín , kukorica