A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tokhal petrezselymes burgonyapürével és savanyított sörretekkel

Endrédi Zoltán receptje

2018. június 22.
  • 1 kg tokhal
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 g szódabikarbóna
  • 1 g Timut bors
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 50 dkg burgonya
  • 4 db sörretek
  • 1 cl fehérborecet
  • 1 db cékla
  • 1 cl levendulaszörp


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A burgonyát megfőzzük, pürésítjük, majd vajat és tejet adunk hozzá. A petrezselymet szódabikarbónás vízben blansírozzuk. Turmixoljuk, szűrőn átszűrjük, majd a krumplipüréhez adjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

A sörretket megpucoljuk, daraboljuk. Az ecethez hozzáadjuk a levendulaszörpöt, vizet, sót, céklát. Felforraljuk, a céklát kivesszük, majd a lébe tesszük a darabolt sörretket. Ezek után zacskóba tesszük és levákuumozzuk.

A tokhalat 6%-os sóoldatba (1 liter vízhez 6 dkg só) tesszük 30 percre. Lecsepegtetjük, egy serpenyőbe olajat öntünk, a halat megsütjük, Timut borssal fűszerezzük, végül hozzáadjuk a vajat.


burgonya , petrezselyem , cékla , sörretek , tokhal , Timut bors , szódabikarbóna , fehérborecet , levendulaszörp