A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Levelensült

receptje

2012. február 16.
HOZZÁVALÓK:

1 db tojás 2 dl tej olvasztott vaj 1/2 dl ásványvíz liszt, amennyit felvesz, hogy sűrű legyen 8 db közepes káposztalevél só
Borbás Marcsi konyhája - Bodrogi Gyulával

ELKÉSZÍTÉSE:

A szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. A megmosott, megszárogatott káposztaleveleket bekenjük az olvasztott vajjal. Rákanalazzuk a tésztát. A tészta tetejére is teszünk egy kisebb szelet vajat. Fél órán át sütjük, almaszószt kínálunk hozzá.Nekünk először nem sikerült. Első gondolatunk az volt, íme egy mítosz, nem véletlenül ment ki a divatból. Aztán újra kísérleteztünk. Fontos a kelkáposzta külső, erős, nagy takarólevele. Ennek mélyebb, keményebb az erezete, a tésztát könnyebb rákenni. A palacsintatésztának tényleg sűrűnek kell lennie. Tehetünk bele almareszeléket is. A legfontosabb azonban a sütés. Nagyon magas hőmérsékleten, épp ameddig megsül. Mint a langallónál. Ha sikerül, páratlan. A tészta átveszi a nedvességet a káposztalevéltől, enyhén káposztás, friss íze lesz. Tényleg ez lehetett a legrégebbi magyar édesség.

káposzta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra