Receptek

Csángó leves pacallal

Bíró Lajos receptje:

Csángó leves pacallal

(hozzávalók 5 személyre)

ABÁLT PACAL:

  • pacal 600 g
  • egész fekete bors 6-8
  • szem
  • babérlevél 2 db
  • vöröshagyma 1 fej
  • só ízlés szerint

LEVES:

  • vöröshagyma 1 fej
  • vaj 50 g
  • sárgarépa 150 g
  • zeller 50 g
  • fehérrépa 50 g
  • só ízlés szerint
  • csirkealaplé 2000 ml
  • tej 300 ml
  • friss tárkony 1 szál
  • tárkonyecet 1 kiskanál
  • friss sóska 100 g
  • tejföl ízlés szerint

Elkészítése

A pacalt az egész borsból, a babérlevélből, vöröshagymából és sóból álló főzőlében megabáljuk. Kiemeljük, lehűtjük, majd csíkokra vágjuk.

A zellert, a fehérrépát megtisztítjuk, hasábokra daraboljuk, és lobogva forró, enyhén sós vízben külön-külön roppanósra főzzük. A megtisztított, finomra aprított vöröshagymát a vajban megfuttatjuk, a lereszelt sárgarépát beleszórjuk, és kevergetve együtt pirítjuk, majd a csirkealaplével és a tejjel fölengedjük. A főtt zöldségeket és a pacalt beleszórjuk, és néhány percig forraljuk. Friss tárkonnyal és tárkonyecettel fűszerezzük.

Közvetlenül a tálalás előtt a megmosott, megtisztított friss sóskát beledobjuk, még egyszer felforraljuk, a tűzről lehúzzuk, és tejföllel dúsítva kínáljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább