Tivadar György receptje
2018. november 19.- 4 szelet libamáj
- 80 dkg körte
- 3 dl vörösbor
- 2 db fahéj
- 1 tsk szegfűszeg
- 2 db narancs
- 3 db csillagánizs
- 3 dkg gyömbér
- 10 dkg körtecsatni
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Klasszikus forralt bort készítünk a fűszerekkel és a narancs reszelt héjával, majd a meghámozott körtét egy éjszakára beletesszük. A májat sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben minden oldalát körbesütjük, és 200 °C-os sütőben kb. 3-4 perc alatt készre sütjük. A körtecsatnival és a házi forralt boros körtekompóttal tálaljuk.

csillagánizs , vörösbor , körte , szegfűszeg , libamáj