A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Grillezett libamáj, forralt boros körtekompót

Tivadar György receptje

2018. november 19.
  • 4 szelet libamáj
  • 80 dkg körte
  • 3 dl vörösbor
  • 2 db fahéj
  • 1 tsk szegfűszeg
  • 2 db narancs
  • 3 db csillagánizs
  • 3 dkg gyömbér
  • 10 dkg körtecsatni
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Klasszikus forralt bort készítünk a fűszerekkel és a narancs reszelt héjával, majd a meghámozott körtét egy éjszakára beletesszük. A májat sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben minden oldalát körbesütjük, és 200 °C-os sütőben kb. 3-4 perc alatt készre sütjük. A körtecsatnival és a házi forralt boros körtekompóttal tálaljuk.


csillagánizs , vörösbor , körte , szegfűszeg , libamáj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra