Receptek

Grillezett libamáj, forralt boros körtekompót

Grillezett libamáj, forralt boros körtekompót

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 szelet libamáj
  • 80 dkg körte
  • 3 dl vörösbor
  • 2 db fahéj
  • 1 tsk szegfűszeg
  • 2 db narancs
  • 3 db csillagánizs
  • 3 dkg gyömbér
  • 10 dkg körtecsatni
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

Klasszikus forralt bort készítünk a fűszerekkel és a narancs reszelt héjával, majd a meghámozott körtét egy éjszakára beletesszük. A májat sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben minden oldalát körbesütjük, és 200 °C-os sütőben kb. 3-4 perc alatt készre sütjük. A körtecsatnival és a házi forralt boros körtekompóttal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.