Saly Noémi receptje
2020. július 29.- 2-3 db narancs frissen facsart leve
- 3 kis (féldecis) merőkanál cukor
- 2 kis merőkanál liszt
- 1 db egész tojás és 2 sárgája
- 1 ek víz
- 2-3 dl jó hideg habtejszín
Vettem a minap a piacon egy buszjegy áráért egy szatyor vérnarancsot − micsoda kincs volt gyerekkoromban! És e valaha oly ritka tüneményről eszembe jutott mami narancskrémje.
ESZKÖZÖK:
Kis merőkanál, keverőtál, nagyobb lábos, ebbe épp beleilleszkedő kisebb lábos, kavarókanál, habverő.
ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat a tejszín kivételével simára keverjük a kisebb lábosban, amelyet a forró vízzel megtöltött nagyobb lábosba teszünk a tűzhelyre, úgy, hogy a füle fönnakadjon.
CIFRÁZZAM?
Narancs helyett bármilyen könnyen pépesíthető, lédús gyümölcsöt használhatunk:
FELHASZNÁLÁSA:
Mondom, nagyon kiadós lesz (ez volt mami trükkje), ha tejjel-rummal locsolt babapiskótával rétegezve rakjuk egy nagy üvegtálba − ez esetben legalább egy-két órát állnia kell a hűvösön.
A tejszínnel vigyázni kell. Az agyonpasztőrözött dobozos vagy pláne flakonos változatokat felejtsük el: tele vannak rémes adalékanyagokkal. Vásároljuk megbízható tejestől, alaposan hűtsük le − legalább 3-4 órát vagy akár egy éjszakát is tölthet a hűtőben −, de utána használjuk el minél frissebben: a fölvert habot már nem jó rakosgatni.
narancs , habtejszín , liszt , tojás