Receptek

Gesztenyés kifli

Gesztenyés kifli

Korponai Péter receptje (kb.50 db)

HOZZÁVALÓK:

  • 165 g vaj
  • 70 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 165 g gesztenyemassza
  • 1 db narancs héja
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 1/2 rúd vanília

ELKÉSZÍTÉSE:

A vajat és a gesztenyemasszát összedolgozzuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát, a sót, a narancs héját, majd a tojást, és végül hozzágyúrjuk a lisztet. Hűtőben fél órát pihentetjük, majd négy részre osztjuk, és hengereket formázunk belőle. Kisebb darabokra vágjuk, és kisujjnyi vékony rudakat formázunk belőle, amit kifliszerűen meghajlítunk. Sütőpapírra rakjuk és 180 °C-on 8-10 percig sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább