Receptek

Hideg zöldbableves nyúlkolbásszal

Csomós András receptje:

Hideg zöldbableves nyúlkolbásszal

Csomós András receptje 4 fő részére

ZÖLDBABLEVES

HOZZÁVALÓK:
  • 80 dkg zöldbab
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg főzőburgonya
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 0,2 dl zöldségalaplé
  • 1 csokor kapor
  • borecet vagy verjus
  • cukor
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldbabot blansírozzuk, majd az egyharmadát felaprítjuk. A vaj felén megpároljuk az apróra vágott hagymát és a burgonyát, és felöntjük egy kevés zöldségalaplével. Mikor kész, hozzákeverjük a felaprított zöldbabot és a tejet, majd felfőzzük. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, borecettel vagy verjus-vel. Ezután turmixoljuk vagy thermomixben pürésítjük és átszűrjük. Majd hűtőben tartjuk tálalásig. A maradék zöldbabot vajon megpirítjuk és kihűtjük.

NYÚLKOLBÁSZ

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg házinyúl-hasaalja
  • 10 dkg marhavesefaggyú
  • zsálya
  • 1,7%-os só
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A fűszereket összeőröljük. A húst a fagygyúval apró tárcsán átdaráljuk kétszer, ízesítjük, és bélbe töltjük, vagy csak kézzel formázzuk.

TÁLALÁS:

A tányérba rakjuk a zöldbabot, ráhelyezzük a pirított nyúlkolbászt. Friss kaprot szórunk rá, és a behűtött levessel felöntjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.