Receptek

Hideg zöldbableves nyúlkolbásszal

Csomós András receptje:

Hideg zöldbableves nyúlkolbásszal

Csomós András receptje 4 fő részére

ZÖLDBABLEVES

HOZZÁVALÓK:
  • 80 dkg zöldbab
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg főzőburgonya
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 0,2 dl zöldségalaplé
  • 1 csokor kapor
  • borecet vagy verjus
  • cukor
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldbabot blansírozzuk, majd az egyharmadát felaprítjuk. A vaj felén megpároljuk az apróra vágott hagymát és a burgonyát, és felöntjük egy kevés zöldségalaplével. Mikor kész, hozzákeverjük a felaprított zöldbabot és a tejet, majd felfőzzük. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, borecettel vagy verjus-vel. Ezután turmixoljuk vagy thermomixben pürésítjük és átszűrjük. Majd hűtőben tartjuk tálalásig. A maradék zöldbabot vajon megpirítjuk és kihűtjük.

NYÚLKOLBÁSZ

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg házinyúl-hasaalja
  • 10 dkg marhavesefaggyú
  • zsálya
  • 1,7%-os só
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A fűszereket összeőröljük. A húst a fagygyúval apró tárcsán átdaráljuk kétszer, ízesítjük, és bélbe töltjük, vagy csak kézzel formázzuk.

TÁLALÁS:

A tányérba rakjuk a zöldbabot, ráhelyezzük a pirított nyúlkolbászt. Friss kaprot szórunk rá, és a behűtött levessel felöntjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább