Bindics Imre receptje
2018. június 28.- 50 dkg főtt burgonya
- 10 dkg liszt
- 60 g kukoricakeményítő
- 20 dkg juhtúró
- 2 db tojássárgája
- szalonna, só
JUHTÚRÓS MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg juhtúró
- 1–1 dl alaplé és tejszín
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A burgonyával, a liszttel, a keményítővel és a tojássárgájával tésztát gyúrunk, majd 3 óráig a hűtőben pihentetjük. Kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, négyzet alakúra vágjuk, megtöltjük juhtúróval és gombócra formázzuk. Lobogó vízben kifőzzük. A szalonnát vékonyra szeljük, megcukrozzuk és 2 lap között ropogósra sütjük. Összetörjük és beleforgatjuk a gombócokat.
Juhtúrós mártás elkészítése:
A hozzávalókat összeforraljuk, termomixben vagy turmixgépben simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön sűrűre redukáljuk.
A hozzávalókat összeforraljuk, termomixben vagy turmixgépben simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön sűrűre redukáljuk.
