A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kacsanyak mentás-petrezselymes kuszkuszsalátával

Jahni László receptje

2019. június 26.
  • 50 dkg főtt kacsanyakhús
  • 20 dkg kuszkusz
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 6 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 20 dkg paradicsom
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A kacsanyakból hagyományos módon húslevest főzünk. Ezután a nyakakról lebontjuk a húst és szálakra tépkedjük. A kész levest forralással koncentráljuk, és ezzel ízesítjük a kacsanyakszálakat. A kuszkuszt enyhén megpirítjuk, és felöntjük forrásban lévő fele víz és fele húsleves keverékével (a folyadék a kuszkusz mennyiségének kétharmada legyen). Lefedjük és egy perc múlva villával alaposan elkeverjük. Tegyünk hozzá
olívaolajat, finomra vágott mentát, jó sok petrezselymet és apróra vágott paradicsomkockát. Ízesítsük sóval, borssal. 


oaradicsom , menta , ment , kuszkusz , kacsanyak

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra