A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. A kacsát konyhai papírtörlővel alaposan szárazra itatjuk, kívül-belül gazdagon sózzuk, borsozzuk. A hasüregét bedörzsöljük majoránnával és bazsalikommal, és megtöltjük a negyedekre vágott, hámozatlan almával.
Mellével felfelé, egy sütőrácson tepsibe tesszük, és kb. egy órán át sütjük.
Ekkor a sütőrácsot kivesszük alóla, a tepsibe szórjuk a savanyú káposztát (ízlés szerint átmossuk), összekeverjük a kisült kacsazsírral, a kacsát megfordítjuk, és további egy órán át sütjük.
A végén újra visszafordítjuk a mellével felfelé, a sütő hőfokát felvesszük 220 °C-ra, és kb. 30 percig sütjük, amíg a kacsa megpirul, és a bőre ropogós lesz. Egészben vagy feldarabolva tálaljuk a káposztával és az almával.