A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Káposztás kacsa bazsalikommal és almával

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2018. december 18.
  • 1 db egész, kb. 2,2-2,5 kg-os pecsenyekacsa
  • só, bors
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 4 db savanykás, kemény alma negyedekre vágva
  • 1 kg savanyú káposzta
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. A kacsát konyhai papírtörlővel alaposan szárazra itatjuk, kívül-belül gazdagon sózzuk, borsozzuk. A hasüregét bedörzsöljük majoránnával és bazsalikommal, és megtöltjük a negyedekre vágott, hámozatlan almával.

Mellével felfelé, egy sütőrácson tepsibe tesszük, és kb. egy órán át sütjük.

Ekkor a sütőrácsot kivesszük alóla, a tepsibe szórjuk a savanyú káposztát (ízlés szerint átmossuk), összekeverjük a kisült kacsazsírral, a kacsát megfordítjuk, és további egy órán át sütjük.

A végén újra visszafordítjuk a mellével felfelé, a sütő hőfokát felvesszük 220 °C-ra, és kb. 30 percig sütjük, amíg a kacsa megpirul, és a bőre ropogós lesz. Egészben vagy feldarabolva tálaljuk a káposztával és az almával.


alma , savanyú káposzta , bazsalikom , majoranna , kacsa , pecsenyekacsa