Receptek

Sáfrányos rizottó malaclábbal és édesköménnyel

Sáfrányos rizottó malaclábbal és édesköménnyel

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 1,3 kg malacköröm
  • 50 dkg rizottórizs
  • 7 dl szárnyasalaplé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 fej salottahagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl étolaj
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 40 dkg édeskömény
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • sáfrány
  • babérlevél
  • fekete bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A körmöket megtisztítjuk, majd a sárgarépával, vörös- és fokhagymával, babérral, egész borssal, sóval ízesített vízben teljesen puhára főzzük. Ha kihűlt, kicsontozzuk, a porcokat eltávolítjuk, és apró, körülbelül 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Adunk hozzá finomra vágott petrezselymet, mustárt, és fóliába feltekerve rudakat formázunk belőle. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt ujjnyi vastag korongokat vágunk, panírozzuk, és aranybarnára kisütjük. A salottahagymát finomra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a rizottórizst és a sáfrányt, tovább pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd ha az elpárolgott, apránként hozzáadjuk az alaplevet. 6-8 percig főzzük, folyamatosan kevergetjük. Ha elkészült, vajat és reszelt parmezánt adunk hozzá. Az édesköményt cikkekre vágjuk, tálalás előtt serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.