Receptek

Karfiolkrémleves, folyamirák-hús, salsa verde

Bicsár Attila receptje:

Karfiolkrémleves, folyamirák-hús, salsa verde

Bicsár Attila receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej karfiol rózsáira szedve
  • 200 g folyamirák-hús
  • 50 g vaj
  • só, curry, kurkuma

ELKÉSZÍTÉSE:
A karfiolrózsákat sózott vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a főzővizet félretesszük. A karfiolt vajjal, curryvel, kurkumával alaposan összeturmixoljuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy krémleves állagot kapjunk. Ha szükséges, sózzuk.

SALSA VERDE

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db zöld színű paprika
  • 1/2 db kígyóuborka pucolva, magozva
  • 1 ek kis szemű kapribogyó
  • 1 db citrom reszel t héja
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 5 szál petrezselyemzöld aprítva
  • 100 ml olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A paprika héját megégetjük egy „bruléepisztoly” segítségével. Befóliázzuk, pihentetjük, majd lehúzzuk róla a vékony héját. Eltávolítjuk a magházat, az ereket, és apró kockákra vágjuk. Az uborkát szintén apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a paprikához a többi hozzávalóval együtt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább