Receptek

Káposztás trió

Káposztás trió

Tálas Kata receptje 4 fő részére

KÁPOSZTÁS RÉTES

HOZZÁVALÓK:
  • 1 kg fekete kel
  • 1 db réteslap
  • só, bors, szerecsendió
  • olaj a sütéshez (jó minőségű étolaj vagy mogyoróolaj)
ELKÉSZÍTÉSE:

A kel szárát kivágjuk, és kb.20 másodpercre forrásban levő sós vízbe dobjuk. Lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és langyos vajjal ízesítjük. A réteslapból 4 db 10×10 cm-es lapot vágunk, ezeken egyenletesen elosztjuk a kelt, majd feltekerjük és bő olajban aranybarnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.

VELOUTÉ

HOZZÁVALÓK:
  • 1/4 fej lila káposzta
  • 3 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • só, bors, kacsazsír
ELKÉSZÍTÉSE:

A káposzta torzsáját kivágjuk, a külső 3 levelét leszedjük, vékonyra felszeleteljük. Lábasban kacsazsírt hevítünk, rádobjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk. Tejjel, tejszínnel felöntjük, összemelegítjük, de nem forraljuk. Turmixgépben simára mixeljük.

TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:

jégkáposzta

A jégkáposztát megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szárait levágjuk. Alul a lilakáposzta-velouté, rajta a 3 részre vágott rétes, a jégkáposzta a tányéron "szétszórva".

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.