Receptek

Jutka-torta

Készítette: Jámborné Budai Mónika (Váncza József) receptje

2022. március 18.

A TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 7 db tojás
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg puhított csokoládé
  • 10 dkg darált mandula
  • 1/2 csomag Váncza sütőpor
  • 1/2 csomag Váncza vanillincukor (vagy vanília)
  • 1 ek liszt

A TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg puhított csokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • cukrozott narancshéjdarabkák
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

7 tojás sárgáját 12 dkg vajjal és 1/2 csomag Váncza vanillincukorral 1/2 óráig keverünk, majd 12 dkg cukrot, 10 dkg puhított csokoládét, 10 dkg darált mandulát, 1/2 csomag Váncza sütőport, 1 evőkanál lisztet és legvégül a hét tojásfehérje keményre vert habját adjuk hozzá.

Forró sütőben, magas falú, kerek tortaformában sütjük.


TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
10 dkg puhított csokoládét 15 dkg vajjal, 15 dkg porcukorral és 1 tojással habosra kikeverünk.
A töltelék egy részével a torta tetejét és oldalait késsel szépen bevonjuk, és cukrozott narancshéjdarabokkal díszítjük.

A bibimoni blog írójának tapasztalatai:
A recept csak egy 15 cm-es zsúrtorta formába lesz elég. Én megfeleztem az adagot, így egy 8 cm-es tortaformába lett elég. Ha szép magas tortát szeretnénk, érdemes megduplázni az adagot.
Mivel nem volt itthon cukrozott narancshéjam, narancslekvárral díszítettem a tortát.



liszt , tojás , vaj , sütőpor , vanillincukor , csokoládé , mandula , porcukor , narancshéjdarabkák

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra