Receptek

Göngyölt malac, "pásztor"-burgonya, meleg saláta

Bicsár Attila receptje

2020. február 17.
  • 1 db malackaraj császárhússal tekerve, kötözve
  • só, olaj, pirospaprika, fűszerkömény

Burgonya
Hozzávalók:

  • 50 dkg kis szemű burgonya
  • 100 ml mexikói el pastor szósz
  • 2 szál újhagyma felszeletelve
  • só, olaj a sütéshez

Saláta
Hozzávalók:

  • 4 db római saláta
  • 50 g vaj
  • só, citrom
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Malackaraj elkészítése:
A húst bekenjük olajjal, fűszerekkel bedörzsöljük. Forgó nyárson pirosra sütjük.

Burgonya elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, lehűtjük. Meghámozzuk és félbevágjuk. Kevés olajon, forró serpenyőben pirosra sütjük a burgonyák mindkét oldalát, sózzuk. Minden burgonyadarabra teszünk pásztorszószt és újhagymát.

Saláta elkészítése:
A salátákat félbevágjuk. Serpenyőben, vajon megpirítjuk a vágott felüket. Ha elértük a megfelelő színt, levesszük a tűzről, megfordítjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk.


malackaraj , császárhús , fűszerkömény , fűszerpaprika , citrom , vaj , római saláta , újhagyma , burgonya