Receptek

Kapros „dübbencs”

Kapros „dübbencs”

Zsákai Ildikó receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg mangalicazsír
  • 1/2 l tej
  • 50 dkg apróra vágott kapor
  • 5 dkg élesztő kevés langyos tejben felfuttatva
  • 1 dl olaj
  • 1 ek só

ELKÉSZÍTÉSE:

A lisztet összekeverjük a kaporral, sóval, tejjel, zsírral, végül a felfuttatott élesztővel, meleg helyen két-szer kelesztjük. Ha megkelt, egy tepsibe ujjnyi olajat öntünk, egy féltenyérnyi tésztát kiszakítunk kanál segítségével, szétlapogatjuk a tepsi alján, majd felcsavarjuk és szorosan egymás mellé sorakoztatjuk. Ettől a művelettől lesz könnyű, leveles a tészta.180 °C-os sütőben vagy kemencében addig sütjük, mint a pogácsát.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.