Zsákai Ildikó receptje
2018. május 30.- 1 kg liszt
- 25 dkg mangalicazsír
- 1/2 l tej
- 50 dkg apróra vágott kapor
- 5 dkg élesztő kevés langyos tejben felfuttatva
- 1 dl olaj
- 1 ek só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A lisztet összekeverjük a kaporral, sóval, tejjel, zsírral, végül a felfuttatott élesztővel, meleg helyen kétszer kelesztjük. Ha megkelt, egy tepsibe ujjnyi olajat öntünk, egy féltenyérnyi tésztát kiszakítunk kanál segítségével, szétlapogatjuk a tepsi alján, majd felcsavarjuk és szorosan egymás mellé sorakoztatjuk. Ettől a művelettől lesz könnyű, leveles a tészta. 180 °C-os sütőben vagy kemencében addig sütjük, mint a pogácsát.
