Receptek

Karfiolos libaconsommé

Karfiolos libaconsommé

Frideczky András receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g libaaprólék
  • 500 g libacomb
  • 3 l víz
  • 100 g sárgarépa
  • 50 g fehérrépa
  • 100 g vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szem csillagánizs
  • 5 g friss kakukkfű
  • 40 g osztrigaszósz
  • 20 g szójaszósz
  • 40 g friss gyömbér

LIBAROLÁD

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g libacombfilé
  • 1 db tojás
  • 1 db tojásfehérje
  • 100 g tejszín
  • 20 g póréhagyma
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 5 g snidling
  • tengeri só
  • friss bors
  • 150 g pagodakarfiol
  • 150 g lila karfiol
  • 100 g sárgarépa

ELKÉSZÍTÉSE:

A libaaprólékot és a libacombot 160 °C-os sütőben 50 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd a többi alkotóelemmel megfőzzük húslevesnek. A levest leszűrjük, lehűtjük, zsírtalanítjuk, és az osztrigaszósz, a szójaszósz és a friss gyömbér hozzáadásával ízesítjük. A libaroládhoz a libacombfilét összevágjuk, ledaráljuk, majd a tojással és a tejszínnel, sóval, borssal krémesre turmixoljuk. A finomra vágott póré- és fokhagymát libazsíron lepirítjuk, és kihűtve, a snidling hozzáadásával a masszához keverjük. Műanyag fóliára a masszából csíkot húzunk, amelyből 3 cm átmérőjű tekercset készítünk, és a fólia végét megkötözve sous vid kádban 60 °C-on 60 perc alatt hőkezeljük, majd jegeljük. A karfiolokat és a sárgarépát sózott zöldségalaplében leforrázzuk. Tálaláskor a libaroládot felszeleteljük, és a zöldségekkel együtt a levesbe tálaljuk. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább