Kalla Kálmán receptje
2018. október 1.- 1 dl olaj
- 150 g vöröshagyma
- 2 kk fűszerpaprika
- 1 kg karfiol rózsákra szedve
- 1 db tv paprika kockákra vágva
- 1 db paradicsom héj nélkül, kockákra vágva
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 ek liszt
- só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, a tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával, felengedjük 4 dl vízzel, beletesszük a rózsákra bontott karfiolt, a tv paprikát, a paradicsomot. Sózzuk, és nem túl puhára főzzük. A tejfölt, a tejszínt és a lisztet elhabarjuk, a karfiolra öntjük, összeforraljuk, és forrón tálaljuk.

vöröshagyma , fűszerpaprika , tv paprika , tejszín , tejföl , karfiol