Receptek

Karfiolpaprikás

Karfiolpaprikás

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 dl olaj
  • 150 g vöröshagyma
  • 2 kk fűszerpaprika
  • 1 kg karfiol rózsákra szedve
  • 1 db tv paprika kockákra vágva
  • 1 db paradicsom héj nélkül, kockákra vágva
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek liszt

ELKÉSZÍTÉSE:
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, a tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával, felengedjük 4 dl vízzel, beletesszük a rózsákra bontott karfiolt, a tv paprikát, a paradicsomot. Sózzuk, és nem túl puhára főzzük. A tejfölt, a tejszínt és a lisztet elhabarjuk, a karfiolra öntjük, összeforraljuk, és forrón tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.