Receptek

Nudli gombákkal

Nánási Lajos receptje

2020. augusztus 1.
  • 500 g főtt burgonya (maestro), áttörve
  • 50 g tojássárgája (kb. 2,5 tojás)
  • 125 g liszt
  • 25 g keményítőliszt
  • 13 g semolina (durumbúzából készülő grízes liszt)
  • 15 g gombapor (trombita-, rókagomba vagy vargánya)

VARGÁNYAVELUTÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db salotta, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 200 ml csirkealaplé
  • 5 ml száraz fehérbor
  • 1 cl konyak
  • 1 db narancs leve
  • 200 ml gombaalaplé
  • 100 ml tej
  • 50 ml tejszín
  • 20 g vaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1/4 ág rozmaring
  • 1 db babérlevél

BEFEJEZÉS-TÁLALÁS:
HOZZÁVALÓK:

  • 500 g gomba szezon szerint
  • kevés olívaolaj és vaj
  • parmezánforgács
  • só, bors


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

NUDLI ELKÉSZÍTÉSE:
A még langyos burgonyából és a többi hozzávalókból nudlitésztát állítunk össze. Olyan kevéssé dolgozzuk ki, hogy éppen csak összeálljon.

2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, amiből nudliméretű darabokat vágunk.

Sós vízben megfőzzük, majd szűrővel jeges vízbe mártjuk, tálalásig félretesszük.

VARGÁNYAVELUTÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A salottát és a fokhagymát vajon pároljuk (ne kapjon színt). Felöntjük a többi hozzávalóval,

élénkebb lángon kétharmadára sűrítjük. Leszűrjük.

BEFEJEZÉS-TÁLALÁS:
A gombákat kevés zsiradékon pirítjuk (bármilyen gombával működik). A nudlira kevés olívaolajon rápirítunk.

A serpenyőt ne rázogassuk, hagyjuk egy oldalon a nudlit egyenletesen megpirulni.

Mélytányérban a pirított nudlira kanalazzuk a pirított gombákat, megszórjuk parmezánforgáccsal.

Felhabosított vargányavelutét kanalazunk rá, kevés petrezselyemolajjal csepegtetjük meg.


gomba , burgonya , tojás , liszt , keményítőliszt , semolina (durum) liszt , gombapor , salotta hagyma , fokhagyma , csirkealaplé , konyak , tejszín , tej , gombaalaplé , kakukkfű , rozmaring , babérlevél , száraz fehérbor , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra