A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kávéval pácolt bélszín csilis babsalátával

Tivadar György receptje

2018. október 12.
  • 40 dkg bélszín
  • 2 adag presszókávé
  • 3 dkg karamellizált mogyoró
  • 15 dkg szójabab
  • 1 db csilipaprika
  • 1 db zöld alma
  • 1 db citrom
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A bélszínszeletkéket beletesszük a kávéba, rászórjuk a karamellizált mogyorót, lefóliázzuk és két napra hűtőbe tesszük. A szójababot sós, lobogó vízben leforrázzuk, majd jeges vízben sokkoljuk. A leszárított babot meglocsoljuk olívaolajjal, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vágott petrezselymet, a kis kockákra vágott csilipaprikát és a szeletelt zöld almát. A bélszínt a pácléből kivéve törlőpapírral letörölgetjük, majd vékony szeletekre vágjuk.


petrezselyem , citrom , zöld alma , csilipaprika , szójabab , karamellizált mogyoró , presszókávé , bélszín