Receptek

Körtés-kéksajtos bagel

Fördős Zé receptje:

Körtés-kéksajtos bagel

Fördős Zé receptje (6 db)

BAGEL

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg liszt
  • 10 g friss élesztő
  • 280 ml kézmeleg víz
  • 1 ek
  • 1 ek cukor

FŐZŐVÍZ

HOZZÁVALÓK:

  • 10 l víz
  • 2 ek méz
  • 1 ek

ELKÉSZÍTÉSE:
Az élesztőt és a cukrot a meleg vízzel összekeverjük és hozzáöntjük a liszthez. A keverékhez adjuk még a sót is, és az egészből szép lassan egy fényes, rugalmas tésztát dagasztunk. Másfél-két óra alatt duplájára kelesztjük, belisztezett gyúródeszkán lazán átgyúrjuk és kicsit kilapítva 6 részre vágjuk. Minden darabból kb. 20-25 cm hosszú hengert formázunk, amiknek a végeit vízbe mártjuk, majd az egyik tenyerünkön körbetekerve összesodorjuk a henger két végét. Az így kapott gyűrűket enyhén belisztezve és letakarva további fél órát kelesztjük.

A vizet a mézzel és a sóval felforraljuk, és a megkelt tésztagyűrűket kettesével, oldalanként 30-30 másodpercig főzzük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Megkenjük őket tojással, mindet meghintjük szezámmaggal vagy mákkal, és 230 °C-os sütőben kb. 20-25 percig sütjük, félúton megfordítva a tepsit. A forró bageleket egy konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

POSÍROZOTT KÖRTE

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db körte
  • 1 üveg körtecider
  • 1 ek egész koriander
  • 1 ek fekete bors
  • 1 mk
  • 1 mk frissen reszelt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉSE:
A körtéket megpucoljuk, aljukból egy keveset levágunk, hogy megálljanak a lábasban. Felöntjük őket a ciderrel, hozzáadjuk a fűszereket és a sót, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.

TÁLALÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 12,5 dkg krémsajt
  • 12,5 dkg kéksajt
  • 15 dkg fekete-erdei sonka
  • 10 dkg rukkola

A szendvicsek összeállításához a krémsajtot kikeverjük a kék sajttal és megkenjük vele a félbevágott bagelek egyik oldalát, rápakoljuk a sonkát, vékony szeleteket a posírozott körtéből, egy maréknyi olívaolajjal meglocsolt salátát és végül a bagel maggal szórt tetejét.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább