Receptek

Kétszínű spárgaleves

Kalla Kálmán receptje

2020. július 22.

FEHÉRSPÁRGA-KRÉMLEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 250 g fehér spárga

  • 2 szem kockacukor
  • 40 g vaj
  • 30 g liszt

ZÖLDSPÁRGA-KRÉMLEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 250 g zöld spárga

  • 40 g vaj
  • 30 g liszt
  • 1 csésze csontleves
  • 1 csésze tejszín
  • 1 csésze tej
  • 20 g spenótlevél


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Fehérspárga-krémleves elkészítése:

A megtisztított spárgáról 3 cm hosszan levágjuk a fejeket. A spárgaszárakat 20 mm-es darabokra vágjuk, és 2 csésze sós-cukros vízben 10 percig főzzük. A spárgafejekre öntünk egy keveset a főzőléből, 10 percig főzzük, majd félretesszük levesbetétnek. Vajas, világos rántást készítünk, felengedjük csontlevessel, tejjel, tejszínnel, majd hozzáadjuk a spárgaszárakhoz és a főzőléhez. Összeforraljuk, turmixoljuk és leszűrjük.

Zöldspárga-krémleves elkészítése:

A spárgáról 30 mm hosszan levágjuk a fejeket. A szárakat 20 mm-es darabokra vágjuk, és vízben 5 percig főzzük. A fejekre tegyünk kevés főzőlevet, és főzzük 3 percig, majd tegyük a fejeket jeges vízbe, hogy szép zöldek maradjanak. Készítsünk vajas, világos rántást, engedjük fel csontlevessel, tejjel, tejszínnel, és öntsük egybe a főtt spárgaszárakkal és a főzőlével. Forraljuk össze a spenótlevelekkel (ez szebb zöld színt ad). Turmixoljuk és szűrjük le. A levest a főtt spárgafejekkel tálaljuk.



fehér spárga , vaj , liszt , zöld spárga , csontleves , tejszín , tej , spenótlevél