Receptek

Kuglóf

Kuglóf

Juhos József receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g vaj
  • 500 g porcukor
  • 500 g tojás (kb. 8-9 db)
  • 500 g liszt
  • 10 g citromhéj, reszelve
  • 1 db vaníliarúd
  • ízlés szerint őrölt szegfűszeg, kardamom

Elkészítése:
1. A vajat a porcukorral addig keverjük, amíg ki nem fehéredik. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a kikapart vaníliamagokat, a citromhéjat és a fűszereket.

(1.)(1.)

2. Ezután a lisztet egyszerre beletesszük, és laza mozdulatokkal rövid ideig, de azért gyorsan keverjük. A tészta folyós állagú lesz.

(2.)(2.)

3. A kuglófformát vajjal jól kikenjük és belisztezzük (cukorral is körbeszórhatjuk), majd habzsákkal vagy nejlonzacskóval belenyomjuk a tésztát.

(3.)(3.)

4. 190 °C-ra felmelegítjük a sütőt, majd amikor betesszük a tésztát, 170 °C-ra levesszük a hőmérsékletet, és 30-40 percig sütjük. Kiborítjuk a formából, és porcukorral meghintjük.

(4.)(4.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.